Verona med Gardasjön, Venedig, vin och opera

Varje år samlas operaälskare från hela världen till festspelen i den gamla romerska utomhusarenan i Verona, byggd vid tiden för Kristi födelse. Opera älskare eller inte – detta är en upplevelse för livet! I resan ingår även stadsvandring i Verona, vi ser balkongen där Julia stod när hon mötte Romeo, en utflykt till Gardasjön, vinutflykt till Valpolicella och en tur till broarnas stad – Venedig.

Programförslag:
Verona
- En av världens vackraste städer. Shakespeare valde Verona som skådeplats för sitt kärleksdrama Romeo och Julia, och naturligtvis missar vi inte det berömda Casa de Julietta, där vi än idag kan stå under Julias balkong. Från den stora romerska utomhusarenan amfiteatern går vi längs affärsgatan Via Mazzini till färgrika Piazza Erbe, marknadstorget sedan 2000 år, och vi beundrar de vackra palatsen vid Piazza dei Signori. Denna fantastiska stad som har så mycket att erbjuda. Slå er ner på någon trevlig uteservering på torget och smaka någon italiensk specialité, kanske en Caffé Corretto.

Lago di Garda–Sirmione - Bardolino - En dag som bjuder på avkoppling vid den populära semestersjön –Lago di Garda. I södra delen av Gardasjön besöker vi den lilla idylliska byn Sirmione med sin medeltida borg och smala gränder. Härifrån tar vi sedan båten till Bardolino – ännu en av de mysiga och vackra byarna vid Gardasjöns sydöstliga bredd. Bardolino är också ett känt vindistrikt så här har vi en vinprovning av de lokala vinerna.

Opera - En av resans höjdpunkter! En kväll går drömmen om en opera afton på den berömda amfiteatern i Verona i uppfyllelse. Här upplever man fantastisk akustik i vacker inramning och uppsättningar av mycket hög standard. Innan föreställningen startar tänder publiken varsitt stearinljus som skapar ett vackert ljushav medan mörkret sänker sig runt teatern. Det är något alldeles speciellt med opera under bar himmel en varm sommarkväll. Stämningen här kan inte jämföras med någon annan teater. Här är operaupplevelsen en folkfest!

Vinutflykt till Valpolicella - Vinodlingarna täcker de terrasserade kullarna. Namnet tros härstamma från latinets namn för dalen med vinkällarna. Just i en sådan stannar vi och provar traktens rödvin.

Venedig - Den fantastiska staden byggd på pålar– och 120 småöar! Makalöst vacker med sina 150 kanaler och 400 broar! När vi lämnat bussen tar vi Vaporetton (vattenbussen) till Marcusplatsen. Besök gärna Markuskyrkan och Dogepalatset eller promenera på Venedigs berömda broar exempelvis Suckarnas bro varifrån fångarna en sista gång kunde se ut över staden. Att bara sitta och iaktta folkvimlet på Piazza San Marco är också en upplevelse, eller varför inte passa på att ta en gondoltur.

Resans längd: 4–7 dagar

IMG_0066

Sirmione

IMG_0032

Vinprovning i Valpolicella

IMG_0197

Operan Aida

IMG_0013

Julias balkong