Strövtåg och bekväma vandringar i Österrikiska Alperna

Följ med på vår Strövtågsresa till Schladming beläget i natursköna Steiermark-”Österrikes gröna hjärta” omgiven  av storslagna  bergsmassiv och majestätiska Dachstein-glaciären, som tillsammans med en fantastisk flora och fauna ger den perfekta kulissen för oförglömliga semesterdagar. En resa  för dig som vill njuta av alperna i ett lugnt och behagligt tempo, och med tid till att ”lukta på blommorna”!

Programförslag:
Schladming 
- E
n litenbergsstad” vackert belägen på ca 750 meters höjd vid foten av berget Planai i förbundslandet Steiermark. Har ca.5000 invånare och är känd för sin vackra omgivning och sin trevliga stadskärna med gågata i centrum med affärer, restauranger och cafeér. Den fina naturen runt Schladming är omtyckt för vandring och här finns vandringsleder som passar alla. På denna resa gör vi enkla vandringar/strövtåg med tid o möjlighet att njuta av de vackra naturscenerierna. Vi vandrar i sakta tempo och stannar gärna till på någon mysig alphytta eller alm (fäbod) när det blir dags för lunch.         

Några smakprov på vandringar:
Krahbergzinken Vi tar oss med kabinbanan upp till nordsidan av Planai som ligger på ca.1830 m.öh.Vi börjar med att vandra runt Planai-toppen på en lättgången grusväg med underbar utsikt över dalen och topparna, till Planais södra sida. Härifrån fortsätter sedan vandringen för de som vill upp till toppkorset som ligger på 2 134 m.ö.h. Detta är en lätt till medelsvår vandring med ca. 300 hm. Uppe på Planai finns trevliga Hütter för de som vill avsluta med något gott lokalt att äta eller dricka.

Reiteralm: Spiegelsee - Med buss till Gasselhöh-hütte som ligger på ca 2 000 m ö h. där vi börjar vår vandring. Vi möts av imponerande vyer vart vi än tittar och vårt mål är den kristallklara, ofta fotograferade bergsjön ”Spiegelsee”.

Dachsteinglaciären - Vi åker på Alpvägar från Schladming via  Ramsau upp till kabinbanan som ska ta oss upp till bergstationen Hunerkogel på 2 700  m höjd – en hisnande upplevelse! Här uppe på  glaciären kan man vandra i snö i storslagen dramatisk natur, eller bara sitta och njuta av panoramautsikten över de 100-tals höga topparna och bergsmassiven runt omkring oss, alternativt beundra vyerna från den spektakulära plattformen Sky Walk! Här finns också ett ispalats med fantastiska isskulpturer att uppleva på egen hand. (Utflykten till Dachstein genomförs endast vid gynnsamt väder!)

En vandringsfri dag:
Efter några vandringsdagar tar vi en välbehövlig ”vilodag” då det finns möjlighet att utforska trakten på egen hand. 

Resans längd: 7-8 dagar   

inga__

 

4066_2_Spiegelsee2

Bergsjön ”Spiegelsee”

img_3558

Vy över Dachstein

IMG_0226

 

Ett murmeldjur

Ett murmeldjur

img_3584