Alplandet Tyrolen, blomsterön Mainau och Berninaexpressen

En innehållsrik resa i fem länder med Berninaexpressen, en ”höjdpunkt i dubbel bemärkelse”! Gnistrande kristaller från Swarovski och den magnifika blomsterprakten  på Lennart Bernadottes livsverk blomsterön  Mainau. En resa att uppleva med alla sinnen!

Programförslag:
Furstendömet Liechtenstein
- På vår väg till Tyrolen, där vi bor under denna resa besöker vi det lilla Furstendömet Liechtenstein som har en av världens minsta huvudstäder, Vaduz, med bara 5 000 invånare. På en klippa högt ovanför staden ligger Furstens residens, en borg från 1300-talet. Där bor idag tre generationer av furstefamiljen.

Innsbruck: Tyrolens huvudstad - Vackert belägen i Inndalen, omringad av höga berg och snöklädda alptoppar! Här tar vår lokalguide oss med på en intressant rundtur med buss och till fots. Vi ser bland annat den välkända Olympiabacken på Berg Isel varifrån backhoppningen sänds varje år den 4 januari under den Internationella backhopparveckan. I Gamla Stan med sin bebyggelse som stått orörd i nästan 300 år ser vi bl.a det välkända Goldenes Dachl (gyllene taket). Besök gärna Café Sacher och avsmaka en äkta österrikisk Sachertorte!

Swarovski Kristall Tyrolens största företag och tillverkar kristaller i alla tänkbara former. I entrén till Swarovski Kristallvärld möts vi av världens största smyckesten med en diameter på 40 cm och 100 slipade facetter. En 11 m hög och 42 m lång vägg som består av 12 ton glittrande kristallstenar. Här finns även en kristallshop med allehanda smycken med mera, här kan du faktiskt ”fynda”!

Berninaexpressen - En höjdarupplevelse i dubbel bemärkelse blir resan med Berninaexpressen över Berninapasset med en högsta höjd på 2 253 möh till Tirano i Italien. Är sedan 2008 med på Unescos världsarvslista. I närheten av St. Moritz i Schweiz kliver vi på tåget, vars panoramafönster bjuder på fantastiska naturscenerier. Vi passerar glaciärer, vattenfall, bergspass och små pittoreska byar innan vi är framme i Tirano i Italien.

Oberammergau - Den lilla pittoreska staden känt för sina vackert bemålade hus och de vart tionde år återkommande Passionsspelen som har spelats här sedan 1634. Oberammergau slår vakt om en gammal träsnidartradition och är berömt för sin träsnidarkonst som också är en del av staden. Vi stannar till vid Ettalklostret  där det finns möjlighet att köpa deras egentillverkade ”Ettaler Klosterlikör”, som ännu idag  framställs efter gammalt recept från klosterapotekens tid.

Blomsterön Mainau  - Kanske resans höjdpunkt för många. Vi åker till Greve Lennart Bernadottes otroliga livsverkBlomsterön Mainau. Här är varje årstid ett oförglömligt konstverk - allt från prakten av blommande Rhododendron i maj till  blomsterårets avslutning med de ca 200 olika sorters Dahlior i september. Vi gör en gemensam rundvandring i blomsterprakten! 

Resans längd: 6 dagar

IMG_7302

Berninaexpressen

IMG_7334

Swarovski Kristallwelt i Wattens

DSCN0884

Dahliaprakt på Mainau

050

Innsbruck Gamla stan